GIRLS IN HAWAII (TRY OUT) + CHATON LAVEUR

23 november 2023 • OM

  • Deuren • 19:00
  • GIRLS IN HAWAII
  • Chaton Laveur

GIRLS IN HAWAII

De band kondigt de enige Try Out van de tournee in het OM aan voordat ze beginnen aan 4 uitverkochte concerten in de Ancienne Belgique en een tournee door Frankrijk!

“From Here To There” is het briljante debuutalbum van Girls in Hawaii, dat precies twintig jaar geleden uitkwam. Het album vestigde hen als een van de vaandeldragers van de Belgische rock, waarbij een groep uit Wallonië plots voet aan de grond kreeg in Frankrijk. Het album verkocht 60.000 exemplaren en werd uitgebracht in Frankrijk, de Benelux, Spanje, Italië, Duitsland, de Verenigde Staten en Japan.

Amper zes maanden na de release verkocht de groep de Ancienne Belgique in Brussel uit en hetzelfde jaar speelden Girls
op de Eurockéennes, het Dour festival, de Route du Rock, Rock Werchter en het Benicassim Festival, enz.
Om hun 20ste verjaardag te vieren, geeft de band op 14, 15, 16 en 17 december 2023 exclusieve concerten in de Ancienne Belgique.
december 2023 in het kader van de REWIND-reeks. Deze reeks, gelanceerd in 2007, nodigt Belgische artiesten (zoals An Pierlé en
dEUS in het verleden) uit om hun ‘klassieke’ album in zijn geheel te spelen: een sleutelalbum in hun carrière, of in de Belgische pop in het algemeen. De eerste drie data waren in een paar dagen uitverkocht. Daarvoor spelen de Girls ook in Frankrijk van 30 november tot 13 december.

Tijdens deze concerten zal Girls In Hawaii de live-set uit hun beginjaren naspelen (met de nu iconische videomonitoren bediend door Olivier Cornil, de fotograaf achter de cover van ‘From Here To There’). Voor de toegiften plant de band een best of van hun eerste albums en een paar nieuwe nummers…
Girls In Hawaii neemt de fans ook mee achter de schermen van de creatie van hun iconische plaat ‘From Here
To There’ door de originele demo te onthullen. Deze gelimiteerde doe-het-zelf versie bevat 5 originele tracks en 4 niet eerder uitgebrachte tracks: ‘Shaped Bee Bed’, ‘Girls In Hawaii’, ‘Love’s a Better way to travel’ en ‘Confidence’. Een van deze nummers gaf de band zijn naam. 100 vinyl pre-orders gaan vanaf donderdag 05 oktober in de verkoop en de overige 900 exemplaren zullen tijdens de tour verkrijgbaar zijn.
De band brengt het album ook uit op wit vinyl. Verkrijgbaar vanaf 17 november bij BXL.
CENTRAL [BIJ PIAS] en andere winkels.

Chaton Laveur

Een geluidstechnicus en een drummer besluiten op instinct muziek te schrijven. instinctief. Ze vonden zichzelf uit als multi-instrumentalisten, die elk twee rollen spelen. De een schommelt tussen gitaar en bas en de ander combineert drums en keyboards. Hun Met een verlangen om efficiënt te zijn en direct ter zake te komen, altijd op zoek naar de juiste melodie. De juiste melodie, dit duo gebruikt eenvoudige woorden om ons in beweging en high te krijgen. Simpele woorden om je een beetje te laten bewegen en veel te laten zweven.