HUGO BARRIOL and Band

1 december 2023 • Reflektor

  • Deuren • 19:30
  • 20:00 • HUGO BARRIOL

Reflektor et Progress Booking présentent,

HUGO BARRIOL

Hugo Barriol is een Franse artiest met een ongewone muzikale achtergrond. Hij begon zijn carrière als drummer in Saint-Étienne, onder invloed van zijn muzikale vader, en ontwikkelde al snel een passie voor muziek. Nadat hij in Lyon in een Franse rockband had gespeeld en in Engeland met duomuziek had geëxperimenteerd, vestigde hij zich uiteindelijk in Parijs en besloot hij zich op de gitaar te richten.
Zijn muzikale stijl is beïnvloed door artiesten als Bon Iver, Patrick Watson en the Lumineers, en hij heeft natuurlijk de Engelse taal overgenomen voor zijn composities. Geïnspireerd door de film ‘Into the Wild’ besloot Hugo naar Australië te verhuizen om een authentiek avontuur te beleven met zijn beste vriend, waar hij zijn eigen composities begon te spelen in de underground. Na zijn terugkeer naar Frankrijk bleef hij in de Parijse metro spelen en kreeg hij steeds meer erkenning.

Zijn talent werd opgemerkt door een producer, wat uiteindelijk leidde tot de ondertekening van zijn eerste contract bij het Naïve-label in februari 2017. Hugo Barriol heeft sindsdien zijn debuutalbum ‘Yellow’ uitgebracht, opgenomen in Londen, en toerde door heel Frankrijk om zijn publiek te ontmoeten.
De COVID-19 pandemie maakte echter een einde aan zijn concerten in maart 2020 en dwong hem zich te beperken tot Parijs. Hugo is vastbesloten om van deze periode gebruik te maken om producer te worden en zijn eigen nummers thuis op te nemen met minimale apparatuur.
In februari 2021 kochten Hugo en zijn bedrijf een bestelwagen en bouwden deze om tot een busje, wat het begin van een nieuw hoofdstuk in het avontuur markeerde. Hugo begon aan een reis van drie maanden door Spanje, Portugal en Marokko, waar hij de laatste hand legde aan zijn tweede album, “Everywhere / Anywhere /”, opgenomen aan boord van zijn busje. Zijn nieuwe nummers, zoals “Catching the Light”, “Need More Time” en “Paradise”, weerspiegelen zijn muzikale evolutie, waarbij hij folk, pop en elektronische geluiden mengt terwijl hij trouw blijft aan zijn artistieke oprechtheid.
Op deze manier blijft Hugo Barriol nieuwe muzikale horizonten verkennen terwijl hij verbonden blijft met zijn publiek door zijn passie en toewijding aan muziek.