RIVE + Liminal space

14 november 2023 • Reflektor

  • RIVE
  • Liminal Space

Horaires

Ouverture des portes
Liminal Space
Rive

RIVE

Na hun debuutalbum ‘Narcose’ (2019), waarmee RIVE naam maakte op prestigieuze festivals in België en optrad in Frankrijk, Zwitserland, Quebec, Brazilië en China, brengt het Brusselse duo, bestaande uit zangeres Juliette Bossé en producer Kévin Brieuc, hun tweede opus ‘Collision’ uit.

De teksten van de elf tracks, altijd in het Frans, verkennen en onthullen de tegenstrijdigheden van elk individu, in relatie tot hedendaagse kwesties. Het hertekenen van de contouren van een liefdesrelatie, het herbevestigen en heroverwegen van je vrijheid, jezelf als vrouw toestaan om “groots te dromen”, eropuit trekken en nieuwe gebieden veroveren – dit zijn slechts enkele van de thema’s die aan bod komen. De productie, in de traditie van “Narcose”, behoudt haar originaliteit en geeft de orkestratie een ereplaats om beter te contrasteren met de zachte, gevoelige stem van Juliette. Dit tweede album, gemixt door Lionel Capouillez (Stromae), is toegankelijk, dynamisch en elegant, zoals blijkt uit de keuze van de gastartiesten: pianiste Sofiane Pamart en de Zwitserse zanger Sandor.

 

Liminal Space

Liminal Space est un duo Indie Rock/Electronica de Liège. Leur musique explore des sonorités organiques et synthétiques. Des grooves de guitare puissants fusionnent avec des beats électroniques, des textures et des instruments, se nourrissant mutuellement des mélodies délicates et obsédantes, créant un hybride sonore unique. L’intimité exposée dans leurs morceaux est cadencée par une vision lumineuse de la vie que viennent sporadiquement ébranler des états d’âme plus tourmentés.